Smiling Student

OPISKELE KORKEAKOULUSSA

lukio-opintojen aikana

Yleistä

Korkeakouluopintoja pystyy sisällyttämään lukio-opintoihin usealla eri tavalla. Oppilaitoksellasi voi olla yhteistyötä eri korkeakoulujen kanssa esimerkiksi siten, että suoritatte yliopiston oppisisältöjä pieneltä osin osana pakollisten tai soveltavien kurssien sisältöä. Yleisesti korkeakoulukursseja suoritetaan kuitenkin erillisinä soveltavina kursseina. Käytännöt vaihtelevat lukioittain.

Lukiokoulutus uudistuu ja jo syksystä 2019 alkaen sinun on mahdollista laatia henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka puitteissa pystyt paremmin suunnittelemaan kuinka sisällytät omiin opintoihisi ammatillisia tai korkeakouluopintoja.

 

Hakeutuminen 

Ennen opintoihin hakeutumista pohdi, kuinka laajaan opintokokonaisuuteen voimavarasi riittävät ja mikä olisi hyvä aika opintojen suorittamiseen.

Voit nähdä opintojen suorittamisen myös kurkistuksena mahdolliseen tulevaan jatko-opiskelualaasi. Monet kokonaiset kurssisuoritukset ovat myöhemmin hyväksiluettavissa anomuksesta osaksi korkeakoulututkintoa. Joissakin tapauksissa kurssisuoritus saattaa olla myös suora reitti korkeakouluopintoihin. Käytännöt vaihtelevat korkeakouluittain, joten lue kurssikuvaukset ja muu informaatio huolella ennen ilmoittautumista.

1. Maksulliset kurssit

Korkeakouluopintoja pystyt suorittamaan mistä korkeakoulusta tahansa hakeutumalla opintoihin Opintopolun kautta. Huomaathan, että kursseihin saattaa sisältyä lähiopiskelujaksoja, joten jos sinulla ei ole mahdollisuutta matkustaa niin valitse kokonaan verkossa toteutettavia vaihtoehtoja.   Etelä-Pohjanmaalla tarjottavan avoimen korkekoulutarjonnan  löydät keskitetysti korkeakouluyhdistyksen sivuilta. Keskustele valinnoistasi ja maksujen suorittamisesta ennen ilmoittautumista oposi kanssa!  Varaudu kurssimaksun suorittamiseen.

 

2. Maksuttomat kurssit

Voit hakeutua korkeakoouluopintoihin Etelä-Pohjanmaan alueelle erikseen kohdennetun tarjonnan kautta.  Ohjeet ja kurssihinnoittelu löytyy kunkin kurssin tiedoista.  Opinlakeuden tarjottimelle poimituissa kurssien osalta noudatetaan Opinlakeuden kurssivaihtohintaa eli 120 € / kurssi ja kurssimaksusta vastaa oma oppilaitoksesi. Ilmoittautumiset opon kautta!

3. Ulkomaisten korkeakoulujen kurssitarjonta

Jos olet harkinnut ulkomailla opiskelua tai kaipaat petrausta kielitaitoosi, niin yksi vaihtoehto voi olla opiskelu jonkin ulkomaisen yliopiston avoimilla kursseilla. Monet yliopistot tarjoavat ilmaisia kursseja, mutta veloittavat erillisen todistusmaksun. 

OPISKELIJATARINOITA