Leijonan luolassa

Opinlakeuden toimisto kävi YES-aluetoimiston roolissa 5.9 Nurmon yläkoululla kuuntelemassa opiskelijoiden yritysideoita Leijonan luola –yritysidea-kilpailussa.

Kilpailussa olivat mukana koulun 7-9 luokat, joiden tehtävänä oli keksiä yhdessä uusi yritysidea, jota he sitten esittävät tuomareille. Tuomareina tapahtumassa toimivat alueen eri yrittäjät. Voittajat palkittiin luokka-asteittain ja palkintona olivat sponsoreiden eri palkinnot, esim. erilaiset lahjakortit. Arvioinnissa tuomarit kiinnittivät huomiota idearikkauteen, ideoinnin rohkeuteen, uskottavuuteen ja markkinointitaitoihin.

Yleensä yksi oppilas luokalta oli edessä esittelemässä ideaa, oli sitten kyseessä skannaava sovituskoppi tai aivosiru jolla siirtää tietoa suoraan henkilön aivoihin.

9:n luokkalaiset jännittävät arvostelua

Kuten yllä näkee, nuorilla oli erittäin mielenkiintoisia yritysideoita, jotkut paremmin toimivia kuin toiset. Luokan 7C skannaava sovituskoppi oli varsinkin erittäin kekseliäs ja hyödyllinen laite, joka nostatti tuomarien Tommi Ranta-aho (LakeusSport) ja Maria Saarnio (K-Market Nurmo) mielenkiinnon. Sitten oli myös ideoita, kuten kotikierrätyslaite, jolla voitaisiin parantaa vihreätä jalanjälkeä käyttämällä jätteitä raaka-aineina 3D tulostuksessa. Näin kotona voitaisiin tehdä omia tavaroita kierrätysmateriaaleista.

Tommi Ranta-aho ja Maria Saarnio antavat palautetta skannaavasta sovituskopista

Oli myös hieman erikoisempia ja utopistisempia tai dystopiamaisempia ideoita, riippuen näkökulmasta, kuten edellä mainittu aivosiru jonka esitteli erittäin lava-varma opiskelija Aleksi Päivärinta. Tästä on helppo nähdä kuinka monenlaisia ja mielenkiintoisia tulevaisuuden yrityksiä nuoret voivat keksiä ja toivottavasti jopa perustaa, kunhan idea on hyvä ja tuottaa palveluita joita ihmiset kaipaavat.

Aleksi Päivärinta kertoo aivosirun toiminnasta

Tämänlaiset yrittäjyyttä korostavat kilpailut auttavat nuoria oppimaan yrittäjä kulttuuriin ja kehittämään taitoja joilla he voivat perustaa omia yrityksiä joilla, vahvistaa Suomen asemaa markkinoilla. Yrittäjä kasvatus on tärkeä osa nykypäivää ja tämänlaiset pienet kilpailut auttavat opiskelijoita katsomaan asioita uusista näkökulmista ja tehdä tulevaisuudesta vieläkin paremman paikan.

Tulevaisuus on näillä näkymin valoisa ja toivottavasti nämä uudet yritysideat auttavat maailmaa kehittymään alati muuttuvassa ajassa.

Kirjoittaja: Sami-Pekka Pursiainen. Kirjoittaja on SeAMK:n kulttuuripuolen opiskelija joka erikoistuu mediatuottamiseen ja on harjoittelija Opinlakeuden toimistolla. Kirjoittaja on kiinnostunut teknologiasta ja tieteisfiktiosta, kuten myös monesta muusta genrestä ja tyylistä.

AJANKOHTAISTA
Etsi avainsanojen perusteella