MATERIAALIT JA MUUT LÄHTEET

 

Tältä sivulta löydät hyödyllisiä koulutusmateriaaleja sekä linkkejä resurssipankkeihin sekä muihin hyödyllisiin aineistoihin.

Sivua päivitetään koulutusten mukaan, joten kannattaa poiketa toistekin.

 

Virtuaalivalmentajan aineistot

 

Opinlakeuden virtuaalivalmentaja on yhdessä muiden digikehittäjien kanssa Digioppimista Lakeudella -blogin puikoissa. Aiemmin virtuaalivalmentaja ylläpiti myös omaa blogia. Vaikka blogi ei ole enää käytössä, voit löytää sielltä paljon materiaalia ja erilaisia videolinkkejä sekä vinkkejä aineistojen hyödyntämiseen.

Koulutuksissa käytettyjä ainiestoja löytyy myös Moodlesta ja koulutuksissa käytetyiltä kurssipaikoilta. Webinaarien tallenteet löytyvät kurssipaikalta nimeltä webinaariretkeilyä.

Vuosina 2010 - 2017 toimineesta Osaava-ohjelmasta on tehty hyviä käytänteitä kokoava -julkaisu: Opetustoimen henkilöstön osaamisen kehittämisen toimintamalleista ja niiden mahdollisuuksista. Lainauksena Opetus- ja kulttuuriministeriön sivustolta:

 

"Raporttiin on koottu kansallisen Osaava-ohjelman (2010–2016) keskeisiä oppeja kysyntälähtöisen ja yhteisöllisesti toteutettujen henkilöstökoulutuksen malleista. Yhteistä kaikille malleille on se, että ne hyödyntävät henkilöstön omaa osaamista, verkostomaista yhteistyötä ja toimivat opetustoimen kiireisessä arjessa. Tämän raportin käytännön esimerkit on koottu 59 hankkeesta koko Osaava-ohjelman ajalta."

Lue koko kuvaus ja tutustu materiaaliin >>

Tutustu ePAKKI II -hankkeeseen (OPH) >>

01

Yrittäjyyskasvatus ja työelämäyhteistyö

 

Työelämäyhteistyöhön vinkkejä ja materiaaleja löytyy YES ry:n sekä yrittäjärjestöjen sivuilta. Älä unohda myöskään Osaamistarjottimen Facebook-ryhmää.

 

02

04

03

05

Sosiaalisen median verkostoja

 

Opettajalle hyödyllisiä sosiaalisen median verkostoja löydät täältä.