ePAKKI II – perustaitajista
pilvipalvelujen tehokäyttäjiksi

Hanke on jatkoa vuonna 2016 päättyneelle ePakki I:lle

Avaa PDF-muodossa

Esim. tulostamista varten.

Klikkaa kuvaa avataksesi sen suurempana!

Yhdessä laadukkaammin
Pilvipalvelut
Digitaaliset oppimisympäristöt
Dokumentoiva työtapa
Simulaattorit haltuun
Miten ePAKKI II -hanke tekee "perustaitajista" pilvipalveluiden tehokäyttäjiä?

 

ePAKKI II (Avustuksen myöntänyt Opetushallitus) auttaa maakunnan ammatillisten oppilaitosten opettajia työelämän tarpeita palvelevien, sähköisten työtapojen haltuun ottamisessa ammattialakohtaisesti. Hankkeen tavoitteena on tukea opetuksen monimuotoistamista, alueen eri toimipisteiden välisten etäopetusjärjestelyjen toteuttamista sekä uusien työelämäyhteistyömuotojen syntymistä.

Tavoitteena on nostaa opettajien tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön valmiuksia verkostomaisen opetuskulttuuria ja oppilaitosyhteistyötä edistäväksi toteuttamalla koulutuksia yhteistoiminta-alueittain sekä ammattialoittain.

Hankkeessa toteutetaan 5 koulutusosiota erikokoisissa ryhmissä:

 1. koulutusosio: Yhdessä laadukkaammin - Hyvät käytännöt jakoon tulee sisältämään syksyllä 2017 ja keväällä 2018 sekä vielä syksyllä 2018 erityisesti oppilaitosjohdolle / hallinnolle / yrityksille suunnattuja tilaisuuksia. Tiedottaminen aloitetaan lokakuussa 2017.
    

 2. koulutusosio: Pilvipalveluiden monipuolinen ja yhteisöllinen käyttö pureutuu opettajien henkilökohtaisiin digivälineisiin (PLE). Koulutukset tukevat myös osaamismerkkien suorittamista. Lisätietoja luvassa syksyn kuluessa.
    

 3. koulutusosio: Pedagoginen ja ohjausosaaminen digitaalisissa oppimisympäristöissä tarkentuu syksyn kuluessa. Hyödynnetään koulutuksissa uusia oppimisratkaisuja ja kehitetään olemassa olevia pedagogisia menetelmiä.
    

 4. koulutusosio: Dokumentoiva työtapa, videot ja kuvat havainnollistamisen apuna kehittää nimensä mukaisesti opettajien valmiuksia taltioida omaa opetusta sekä edistää jakamisen kulttuuria eri oppilaitoksissa.
    

 5. koulutusosio: Simulaattorit haltuun vie simulaatio-opetuksesta kiinnostuneet opettajat benchmarkkaamaan erilaisia simulaattoreita sekä valmistelemaan mahdollisia omia hankintoja lähitulevaisuudessa.

 

 

ePAKKI II –hankkeen tavoite on paikata niitä osaamisvajeita ja -eroja, jotka havaittiin vuonna 2015 toteutetun OPEKA-kyselyn tuloksissa. OPEKA-kysely toteutetaan uudelleen ePAKKI II -hankkeessa saavutettujen tulosten varmistamiseksi. Hankkeen tuloksena opettajien taitotaso ja soveltamiskyky kasvaa, yhteistoiminnallinen opetus- ja oppiminen lisääntyy ja osaamista sekä oppimateriaaleja jaetaan entistä enemmän.

 

Digitalisaatio tapahtuu tai sitten sitä johdetaan. Sähköistämisestä saadaan paras hyöty, kun organisaation ja yhteiskunnan rakenteet ja prosessit suunnitellaan kokonaan uudella, digiaikaan ja uuteen toimintakulttuuriin sopivalla tavalla. Opetushenkilöstö on avainasemassa tämän työelämälähtöisen muutoksen toteuttamisessa.

Tutustu hankkeen koulutuksiin: bit.ly/epakki2koulutukset 

Oletko jo osallistunut hankkeen koulutuksiin? Anna meille palautetta: bit.ly/epakki2palautelomake

ePAKKI II -hanke on hyödynnettävissänne aina 31.12.2018 saakka. Ollaan siis yhteyksissä! :) 

OTA YHTEYTTÄ!

Projektikoordinaattori

Matti Mäkelä

matti.makela@sedu.fi

Puh 040 680 7051

 

Ajankohtaista NYT!

Tutustu ideoihin ja hyviin käytäntöihin!

Digioppimista Lakeudella -blogi kokoaa digiloikkaan liittyvät pedagogiset esimerkit yhteen!

Osaamismerkit

 

Tutustu digitaalisten osaamismerkkien käyttöönottoon Sedussa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää digitaalisista osaamismerkeistä ja käytön aloituksesta.

Tutustu osaamismerkkiohjeeseen

Linkki ohjeeseen >> Ohje sisältää merkin vastaanottamisen (Open Badge Passport), tunnuksien tekemisen ja muuta hyödyllistä tietoa osaamismerkeistä.

Katso myös ohje, miten voit lisätä digitaalisen osaamismerkin omaan Linkedin-profiiliin?

 

Lisätietoja

 

Projektikoordinaattori Matti Mäkelä aloitti hankkeessa maanantaina 2.10.2017. Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa?